Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη
Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη

Αναζήτηση

ΒΙWC 2021- Best Indegenous Dessert Wine Trophy για το Monemvasia-Malvasia 2011

Στο φετινό διαγωνισμό BIWC, ολόκληρη η σειρά των κρασιών της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς απέσπασε σημαντικές διακρίσεις, με προεξέχουσα τη βράβευση του Μονεμβασιά-Malvasia 2011, δεκαετούς παλαίωσης, με το Best Indigenous Dessert Wine Trophy.

Ο έγκριτος διαγωνισμός Balkans International Wine Competition 2021 πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά, στα Σκόπια συγκεντρώνοντας κορυφαίους γευσιγνώστες και Masters of Wine από τα Βαλκάνια, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσα σε πολυάριθμες βραβεύσεις που συγκέντρωσε η Οινοποιητική Μονεμβασιάς, αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά βραβεία που απέσπασαν τρεις διαδοχικές χρονιές Κυδωνίτσας: Χρυσό για την Κυδωνίτσα 2020, Ασημένιο για του 2019 και Διπλό Χρυσό για του 2018, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πίστη του οινοποιείου στο δυναμικό παλαίωσης της ξεχωριστής και σπάνιας ποικιλίας.

Διπλό Χρυσό μετάλλιο έλαβε επίσης το Ασύρτικο του 2020 και Χρυσό το Ασύρτικο του 2019, δύο πολύ όμορφα δείγματα τυπικότητας της ποικιλίας και του terroir της Μονεμβασιάς, προερχόμενα από βιολογικό αμπελώνα πολύ χαμηλών αποδόσεων.

Τέλος, ξεχωρίζει η βράβευση του Μονεβασιά-Malvasia 2012 με Διπλό Χρυσό που έρχεται να προστεθεί πολλές ακόμα που έχει λάβει αυτη η φανταστική χρονιά, και η πρώτη εμφάνιση του Μονεμβασιά-Malvasia του 2011 δεκαετούς παλαίωσης, κατευθείαν από τα βαρέλια, που απέσπασε Διπλό Χρυσό αλλά και το Best Indigenous Dessert Wine Trophy του διαγωνισμού!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στο λινκ παρακάτω:

καλωσορίσατε στο
κελάρι μας