Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ιδρύθηκε το 1997 στη Μονεμβασιά Λακωνίας από το Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη.
Εμπνευσμένοι από το μύθο του χαμένου στο χρόνο Μαλβαζία οίνου και με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο τους και την πίστη στις δυνατότητές του, πήραν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν από το μηδέν ένα οινοποιείο.
Το μεράκι κι η αφοσίωση στην αναβίωσή του μεσαιωνικού Malvasia τους έστρεψε στην αναζήτηση των γηγενών ποικιλιών και των παραδοσιακών τρόπων οινοποίησής τους. Μέσα σε αυτό το ταξίδι ανακάλυψαν και πειραματίστηκαν με παλιές, σπάνιες ποικιλίες της περιοχής κι έτσι αναδείχθηκαν η Μονεμβασιά, η Κυδωνίτσα, το Ασπρούδι και το Μαυρούδι.
+ ΠερισσότεραΗ ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί. Καθώς μεγάλωνε η σοδειά, η γνώση και η αγάπη για το κρασί, μεγάλωνε κι η οικογένεια.
Στην ομάδα, με επικεφαλής τον Γιώργο και την Έλλη, προστέθηκαν η Μαριαλένα κι η Αναστασία, με σπουδές γεωπόνου και χημικού αντίστοιχα, και ο Ανδρέας Ανδρεσάκης με σπουδές οινολόγου, φέρνοντας όρεξη για πειραματισμό, ανάδειξη της περιοχής και στόχους για eco friendly πρακτικές και δράσεις στην τοπική κοινωνία.
Αγαπημένο τους κομμάτι ο τρύγος και το πάτημα, με τα αρώματα, την ένταση και τα ξενύχτια του μαζί μ’ ένα ποτήρι κρασί.
+ Περισσότερα